Pekáreň

V tom istom roku sme úplnou náhodou narazili na jediného výrobcu pôvodných parných pekární na drevo z Čiech, s ktorým sme dohodli výstavbu a vybudovanie pôvodnej šamotovej tehlovej parnej pece na drevo. Výstavba a zahrievanie trvali dlho, ale oplatilo sa. Naša babka upiekla v tejto peci perník a makovník a sama povedala, že tak nadýchaný a krásny perník v bežnej peci neupečie. Pec je vyhrievaná drevom a chlieb a ostatné pekárenské výrobky, ktoré v nej skúšame piecť sú pečené v horúcej pare.
Celý areál Biofarmy vznikol ako výrobné stredisko pre reštaurácie Slovak pub a Bratislavská reštaurácia v Bratislave, do ktorých dodávame suroviny z farmy – ovčí syr, bryndzu a chlieb. Ťažiskom výroby pekárne Stará pekáreň je práve pšenično-ražný chlieb a bochníky v ktorých podávame výbornú cesnakovú polievku v bochníku. Keď naše sú naše kapacity voľnejšie snažíme sa upiecť aj niečo iné a využiť výhody pece pri koláčoch. Výborné sú naše makovníky a moravské koláče. Ale môže sa stať, že narazíte aj na iné dobroty.
V pekárni je malý obchodík, v ktorom si môžete kúpiť naše výrobky na domov – chlebík, bochníky, koláče, náš 100% ovčí syr, našu 100% bryndzu, žinčicu, údený 100% ovčí syr a na doplnenie sortimentu je možné kúpiť si i zázrivské korbáčiky.
Spolupracujeme so združením Hestia. Deti v psychiatrickom dennom stacionári pre nás vyrábajú nádherné textilné hračky. Kúpou hračky prispievate na materiál a podporíte terapiu týchto detí.

Otváracie hodiny:  denne od 10:00 - 19:00

Pekáreň pečie denne, v predajni sme z hygienických a bezpečnostných dôvodov zriadili predaj cez okienko napriek tomu, že by sme predajňu mohli mať otvorenú z dôvodu ochrany našich zamestnancov aj hostí. K okienku pristupujte len v rúšku. Ďakujeme!

Kontakt: 0918 280 546


*Vzhľadom na naše výrobno-technické kapacity uvádzame nasledovné informácie: Z dôvodu malej kapacity ovčieho mlieka si dovážame týždenne približne 1000 l ovčieho mlieka. Mlieko dovezieme vždy vo štvrtok, v noci si dorábame náš vlastný ovčí syr tak, aby bol vždy dostatok počas dní najvyššej návštevnosti – v piatok a počas víkendov. Počas týchto dní by sa nemalo stať, že by sme ovčie výrobky mali vypredané. Počas týždňa už iba spracujeme ostatok syra na 100% ovčiu bryndzu. Chlieb a bochníky pečieme denne čerstvé.